Штампа

Добро дошли у Гимназију у Обреновцу

on .

Шта Вас интересује о Гимназији?

Наравно,

Где се налази?

Који смерови постоје у нашој Школи?

Колико је тешко завршити Гимназију?

 

Гимназија у Обреновцу се налази у центру Обреновца, у улици Милоша Обреновића 90 и до ње се може доћи аутобусима Ласте, Банбуса и других превозника који саобраћају на линијама Обреновац-Ваљево, Обреновац-Шабац, Обреновац-Сурчин, Обреновац-Београд и на свим локалним линијама.

У Гимназији у Обреновцу можете похађати три смера :

  • друштвено-језички (60 ученика)
  • општи (30 ученика) и
  • природно-математички (30 ученика)

Градиво које се учи прилагођено је вама, нашим ученицима.

Нова зграда са мултимедијалним  учионицама, савремени кабинети са опремом и рачунарима, паметним таблама,  интернетом,  све је ту, мало рада и осмех на крају школске године.

Наставници, одељенске старешине, стручне службе, директор и помоћно особље Школе, сви су ту да Вам помогну да завршите Гимназију и да се у њој лепо осећате.

Оно што је јако битно је да ученци који уписују гимназије ће полагати матуру по новом стандарду и ученици ће само из гимназија имати директну проходност на све државне факултете!

Све додатне информације које Вас интересују о Гимназији у Обреновцу можете добити путем телефона или доласком у Школу, наша врата су Вам широм отворена!

 

На правом сте месту!

 

 

Будуће гимназијалке и гимазијалци,

 

Гимназија у Обреновцу је синоним за традицију и ове школске године исписује 95. година постојања. Више од тога, наша школа представља галерију узорних ученика, изузетних интелектуалаца који су остављали дубоку бразду у академском и јавном животу друштва.

Традиција, међутим, постоји да би се чувала, али и да би била настављена. Укорењена у прошлости, негована у садашњости, она гледа у будућност, гледа и види вас основце. Вама се обраћа, а њено је име Гимназија у Обреновцу! Њу, наравно, највећим делом уписују основци из Обреновца, али њу неретко похађају инострани ученици, али и ђаци из школа које нису са територије општине Обреновац. Зато се свима вама обраћамо, вама ученицима! Напросто, интернет је такав медијум, усмерен је ка свима. Такво је и знање, а њега желимо да делимо са вама, јер то је једини ресурс који поделом бива умножен, а сви заједно постајемо богатији.

То је оно што траје, а трајаће у згради која је нова, у сваком случају боља и лепша. Уписивањем Гимназије у Обреновцу, учинићете је лепшом. Физичка лепота коју доносите својим доласком, треба унутрашњу, духовну. Она станује код нас, јер гимназија је вежбалиште ума и духа. Саставите fizis и cultus, будите поносни на себе, а школа ће бити поносна на вас.

ДОБРО НАМ ДОШЛИ!