Штампа

Социологија

on .

Такмичење из социологије

Ђорђе Степић се пласирао у финале регионалног такмичења из социологије. Оно ће бити одржано 18. 03. 2017. године на Филозофском факултету у Београду. Честитамо му на успеху који је постигао!

 

Државно финале такмичења из социологије

Гимназија у Обреновцу ће бити домаћин финала републичког такмичења из социологије. Оно ће бити одржано 01. 04. 2017. године. Након регионалних финала која ће се одржати 18. 03. 2017. године на одељењима за социологију Филозофког факултета у Нишу, Филозоофског факултета у Новом Саду, Филозофског факултета у Косовској Митровици и Филозофског факултета у Београду, победници ће се такмичити у нашој школи.

 

Такмичење из социологије

Бранислав Мушкатировић је на Републичком такмичењу из социологије одржаном на Филозофском факултету у Новом Саду у суботу, 09.04.2016.год. освојио прво место!

 

 

Бранислав Мушкатировић је у финалу регионалног такмичења из социологије одржаном на Филозофском факултету у Београду освојио прво место. На тај начин је обезбедио учешће на Републичком такмичењу. Финале ће се одржати 09. 04. на Филозофском факултету у Новом Саду где ће представити свој рад Град у дискурсу Веберове социологије. Бранислав је остварио вредан резултат и репрезентовао је школу на узоран начин.  Најискреније му честитамо на постигнутом успеху!

Бранислав Мушкатировић је остварио пласман у финале регионалног такмичења из социологије. Он ће свој рад представити на Филозофском факултету у Београду 12. 03 2016. године.

Честитамо му на постигнутом успеху!

 

СОЦИОЛОГИЈА - Такмичење 2015-2016 године

Овде можете погледати текст најаве такмичења из социологије за 2015 - 2016 годину.

 

~*~

 

ХВАЛА ВАМ, ПРОФЕСОРЕ!

 

Професор Милан Вукомановић је 2012. године гостовао у нашој пколи. Том приликом је на часу социологије одржао предавање. Сваке године најбољи ученици из социологије као награду добијају књиге чији је аутор професор Вукомановић. Након поплаве библиотека је остала без великог броја књига. Ипак, она је ових дана постала богатија за преко сто наслова које нам је поклонио наш професор. Састав књига је хетероген, плуридисциплинаран. Историја, књижевност, социологија, филозофија, религија су области о којима ће ученици, поред осталог, учити из наслова добијених на поклон. Тако овај велики човек и интелетуалац, на још један начин, постаје инспирација у нашим мисаоним и социолошким пустоловинама. За његово присуство смо интелектуално разноврснији и умно богатији. Због свега, ми смо му захвални!  Поштовани професоре, хвала Вам у име свих ученика и у име Гимнизије у Обреновцу.

~*~

 

Представљена је нова књига проф. др Слободана Антонића Ђаво, историја и феминизам – социолошке пустоловине. О делу су говорили: мр Слађана Илић, др Владимир Конечни и Иван Јовановић. Излагањима су присуствовали поједини професори Гимназије у Обреновцу (Гордана Петровић – професорка руског језика), бивши, али и садашњи ученици. На тај начин, наша је школа била део једног академског догађаја и конверзације која ће бити настављена на часовима социологије и грађанског васпитања.

  • dsc00009
  • dsc00014
  • dscn0025

 

Понедељак 24.2.2014.  у 19:00, Клуб Магистрала

Социолошке теме

ЂАВО, ИСТОРИЈА И ФЕМИНИЗАМ – СОЦИОЛОШКЕ ПУСТОЛОВИНЕ

 

~*~

 

Професор Слободан Пантелић (1949 – 2013)

је дуги низ година предавао социологију. Била је част слушати његова предавања. Као узор у људском и у интелектуалном смислу, увек је присутан у нашим интелектуалним активностима, на часовима социологије. Поносни смо што смо били његови ученици и захвални смо му на великом знању које нам је пружио.

 

~*~

 

Сајт - Српско социолошко друштво.